Samarbeten med konstnärer och arkitekter

Magnifik urna

Urnan är skapad av konstnären och arkitekten Sivert Lindblom. Just de här exemplaren köptes in av Vandalorum i samband med en utställning som visade verk av konstnären. Efter gjutning har skulpturen fått stå ute i det fria ca 1 månad, för att regn och luft ska påverka gjutjärnsytan och få den att rosta. 

Månsarps Gjuteri förvaltar formarna till urnan och har under årens lopp fått förmånen att tillverka ett ansenligt antal som placerats på olika platser över hela landet, både som offentlig utsmyckning och hos privata samlare.

En fantastisk skulptör

Sivert Lindblom avslutade sina studier på Kungliga Konsthögskolan 1963, och var i sina tidiga verk starkt inspirerad av Auguste Rodin. Under 60-talet experimenterade han med abstrakta gestaltningar av sitt eget ansikte och de kommande decennierna blev verken än mer idébaserade med installationer och arkitektoniska inslag.
Han var lärare vid Arkitekturhögskolan under slutet av 1960-talet, ledamot av Kungl. Konstakademien, Statens Konstråd samt professor i skulptur på Konsthögskolan Stockholm. Han har utfört många offentliga utsmyckningar över hela landet och samarbetat med flera av Sveriges tongivande arkitekter.

Sivert Lindblom –
lite fakta
(Källa: www.sivertlindblom.se) 

John Doe

Codetic